2015. február 17., kedd

GE (General Electric) előadás a Hunfalvyban


Január 28-án a General Electric veresegyházi egységéből érkezett hozzánk Gyarmati Anita szakmai vezető, Geisterfer Xander logisztikai koordinátor, illetve Varga Katalin pénzügyi menedzser 

GYARMATI ANITA vámügyekkel foglalkozik. Ennek a területnek õ a szakmai vezetõje és 5 éve dolgozik a General Electric-nél.

GEISTERFER XANDER Hollandiából érkezett és a cégnél a logisztikai koordinátor szerepét tölti be. Xandertõl megtudhattuk az elõadás folyamán, hogy a logisztika nem más, mint az igények kielégítése és az üzemkész tárgyak elszállítása a forrástól a piacig. Az eszközök és berendezések szállítását trailerrel, hajóval illetve repülõvel oldják meg.

Xander és Anita felvázolták a GE alappilléreit, ágazatait, illetve saját munkakörükhöz kapcsolódóan beszéltek arról, hogy mi a szerepük ennél az óriási, szerteágazó multi cégnél.

A General Electic egy multinacionális vállalat. 8 fõ üzletága van : Víz és energia (pl: víztisztítás, Veresegyháza); Gáz és olaj; Energiagazdálkodás; Egészségügy (pl : orvosi eszközök , Budaörs); Repülőgép alkatrészek (pl: repülõ motorjának gyártása); Közlekedés (pl: vonat); Munka és otthon; ‘GE Capital’ 

Budapesten, a Váci úton található a GE Lightning. Veresegyházon, ahonnan elõadóink is jöttek többek között gázturbinákat és áramfejlesztõ egységeket gyártanak. Magyarországon kb. 25000 ember dolgozik a General Electric-nél.

VARGA KATALIN a pénzügyi tervezés és elemzés osztályról jött. Pályafutása nagyon fordulatos, pl. dolgozott a Londonban is a GE-nél. Katalin a pénzügyön belüli ágazatokra tért ki, illetve arra, hogy milyen sokszínű és különféle munkakörökben lehet elhelyezkedni a cégnél. 

Mindkét előadás hasznos volt, sokat megtudtunk a cégről, működéséről, hogy mennyi ágazata van, milyen sok területen megtalálható és hogy milyen sok embert is foglalkoztat valójában. 

 


Szente Lulu, Abonyi Afrodité, 12.B

Nincsenek megjegyzések: